Oare ce sunt?

M-am trezit,o lume intreaga ma inconjoara, sunt…, dar oare ce sunt? un individ, o entitate, un graunte pierdut intr-o lume mult prea mare. sau sa mergem cu analiza mai in „adanc”, sunt carne si oase, dar asa cum se spune nici astea nu sunt ce par, sunt apa 70 la suta. Atunci ma intreb ce sunt, cu ce ma deosebesc eu de restul, daca toti suntem apa, oare sa fim toti o apa si un pamant? o sarabanda de intrebari si foarte putine raspunsuri, ma invart intre aceste intrebari ca intre niste jaloane, pana ametesc, dar pot oare ameti, poate ameti apa? ))) care e rostul, unde se opreste totul? aici, dincolo de varful nasului meu, sau mai departe? dincolo de satul asta, dincolo de satul urmator, la granita? dincolo de…, de ce? de lumea asta, de univers? oare ce o fi acolo? dincolo..,doar vid si praf sau poate mai este o lume, sau unul ca mine, cine stie. si cu cat ma invart mai mult cu atat mai mult imi dau seama de inutilitatea mea, sau a noastra. chiar si scrisul asta e inutil, cine sa stea sa-l citeasca, ce sa inteleaga de aici? oamenii, ceilalti nu se inteleg nici ei, cum o sa ma inteleaga pe mine. nici chiar eu nu ma inteleg, dovada e scrisul de mai sus. imi vine sa ma compar cu un atom , care in timpul experimentelor se izbeste de toti peretii, pana ramane nauc, sau asa cred eu ca ramane. undeva un alt atom sau mai multi se izbesc si ei, poate isi pun aceleasi intrebari ca mine, sau poate nu. nefericirea e de multe feluri, chiar de mai multe nuante. ce spuneam? aa da, sunt carne si oase, sunt apa, 70 la suta…., hai sa inotam )))

12 comentarii la “Oare ce sunt?

 1. Lucia Verona spune:

  Imi place mai ales finalul „aa da, sunt carne si oase, sunt apa, 70 la suta…., hai sa inotam” – foarte frumos spus!

 2. codeus41 spune:

  Multumesc Lucia pentru..promptitudine ))

 3. Lilick spune:

  Ai scris ca un adolescent. Nu stiu da a e bine, sau rau… Dar e frumos. 🙂

 4. codeus41 spune:

  Lilick, frumos ca…mine? sau frumos ca…? )))

 5. Bun articol, imi place acest blog. Un pic off-topic: va supun atentiei site-ul FILME1.NET – un site gratuit de filme online subtitrate in limba romana, fara reclame (!), rapid si foarte bun. Eventual, poate va intereseaza si un schimb de linkuri. Va multumesc anticipat!

 6. codeus41 spune:

  Multumesc

 7. Lumina in suflet si in gand, stralucire si magie in jurul tau, iti doresc! Magia sarbatorilor de iarna sa te cuprinda, sa ai parte numai lucruri frumoase si sa ti se implineasca toate dorintele!
  Craciun Fericit!

 8. razvanserbu spune:

  Daca tot suntem niste furnici, macar sa fim niste furnici fericite!

  • codeus41 spune:

   Razvan dar ce este fericirea?!!! ))) oare nu este o alta forma a nefericirii? o alta treapta superioara a nefericirii. Ca atunci cand suntem mai nefericiti sa stim, prin comparatie, de ce suntem nefericiti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s