„Tronul”

il descoperise in copilarie, pe un varf de stanca la o inaltime ametitoare deasupra „Franturii”se afla el Tronul. piatra forma exact un tron pe care te puteai aseza si sa admiri sub picioarele tale defileul Crisului. peste deal se ajungea foarte usor la el nu trebuia sa escaladezi stancile. a fost locul lui de recreere, unde de cate ori simtea nevoia sa ramana singur doar el si gandurile lui pleca spre locul acela. i-a marcat intreaga copilarie si chiar si maturitatea, si acum cateodata in momente din acelea ii trece fugar prin gand tronul. mult dupa ce s-a mutat intr-o vizita a mers din nou la tron, s-a asezat si a meditat la viata lui si parca cu regret, plangand, s-a ridicat si a plecat mai departe constient ca tronul ramane acolo inchis bine in memoria lui, in viata lui de alta data, care a ramas doar o amintire.

Reclame

7 comentarii la “„Tronul”

 1. Lilick spune:

  Da. Ne marcheaza unele locuri si unele lucruri…

 2. Lilick spune:

  .. si o melodie frumoasa pentru o dumnica frumoasa: http://www.youtube.com/watch?v=eUk6b5BEQRI

 3. Nea Costache spune:

  Asa e Cody, unele locuri ne raman adanc intiparite in memorie si…culmea, nu de putine ori, ne e dor de ele, dorim sa le revedem. Asta poate pentru ca ne regasim, noi, cei de altadata. O seara frumoasa prietene!

 4. Chat Noir spune:

  La Buciumi, în satul mamei … era o vorbă … că doar n-ai trăi cât „Piatra Gurguiată”. Piatra Gurguiată … o stâncă, deasupra satului, unde n-am ajuns nicicând. Poate-mi dă Dumnezeu zile să mai ajung odată acolo … și chiar să stau pe ea. Ca și nea Costache zic … unele locuri ne rămân în memorie … și adaug … doar am văzut piatra (de la distanță), dar dacă aș fi și atins-o ?

  • codeus41 spune:

   Eugene eu stau de 9 ani in Jibou si nu am ajuns la cruce pe Piscui.in poza din header de pe blogspot de la mine in plan indepartat pe varful dealului exista o cruce mare, am scris pe blog despre ea. este si in simbolistica orasului crucea aceea. poate totusi pana ma voi muta din Jibou o sa ajung si eu in varful acela de deal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s