Atractie irezistibila

Zilele treceau una dupa alta si el tot mai mult adasta langa gardul acela. Se uita in zare atras de ce era dincolo de copacii aceia. „legendele” populare spuneau ca prin padurea de dincolo de gard existau senzori de miscare si orice tentativa de a pasi dincolo de gard era sortita esecului , ar fi aparut cei de dincolo intr-un minut. Intr-o duminica s-a hotarat, a sarit gardul in partea de mai jos unde padurea strajuia valea si era foarte ingusta, a trecut ca o naluca pe versantul celalalt unde a gasit vechile alei ale castelului. mergand de-a lungul aleii atent in toate partile s-a apropiat suficient de mult de liziera padurii incat sa vada Castelul Peles in toata splendoarea lui. Era anul de gratie 1987 cand castelul era interzis oamenilor obisnuiti. dupa 1990 si-ar fi dorit sa viziteze castelul dar nu a mai ajuns de atunci in Sinaia.

Reclame

5 comentarii la “Atractie irezistibila

 1. Lucia Verona spune:

  Nu se vizita în 1987? Eu am fost la Peleş de două sau de trei ori, o dată prin 1963, cred, o dată prin 1973 sau 1974 şi parcă am mai fost şi în 1981-82, dar nu sunt sigură. Se vizita în papuci, dar nu mai ţin minte dacă tot palatul sau numai anumite săli.

 2. codeus41 spune:

  Era interzis total tot domeniul din ordinul lui Ceausescu. a avut chiar probleme atunci in exterior din cate am auzit. Regele Mihai ar fi avut o reactie de genul ca el a lasat domeniul pentru popor. Ceva de genul

 3. i.o.flavius spune:

  servus…
  unele… castele ne ramîn interzise chiar şi fără un gard de sîrmă împrejurul lor…
  toate cele bune!

 4. codeus41 spune:

  Avem tot felul de garduri in jurul nostru Flavius, unele impuse de altii altele de noi insine,doar ca-s invizibile pentru unii

 5. madalina spune:

  Si eu tin minte ca nu se vizita, abia dupa 90 s-a dat voie, imi amintesc de cozile de 2 ore la care se statea ca sa intri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s